Spamdex - Spam Archive

Report spam

Send in your spam and get the offenders listed

Create a rule in outlook or simply forward the spam you receive to questions@spamdex.co.uk

Also in atlatszo.hu

Szazmilliokat is bukhatott az allam, hogy Schmidt Maria cegenek jo legyen?


Üdv!

Fontos! Ezt a hírlevelet a mutyimondo@gmail.com címről küldjük ki neked. Adj hozzá bennünket a címlistádhoz, hogy sose kerüljön a Mutyimondó a spamek közé.

Ezekről ne maradj le!

Több száz milliót bukhatott a VII. kerület, ahol nem ez az első gyanús ingatlanügy (Átlátszó)
Nem tudhatjuk meg, milyen tanácsokat ad az MNB-nek Szemerey cége a pénzünkért (444)
Az MNB-nek nem gyanús Schmidt Mária családi cégének részvényvásárlása (HVG)

Ha van 3 perced:

Mutyimondó-podcast: Titkolt kormányhatározat alapján lesz egyre drágább a stadion

Több száz milliót bukhatott a VII. kerület, ahol nem ez az első gyanús ingatlanügy
A hetedik kerületi önkormányzat több tucat ingatlanát adta el 70%-os kedvezménnyel a bérlőknek. A bérlők pedig nem sokkal később továbbértékesítették azokat, négyszer-ötször drágábban. Az egyik, tíz lakást is megszerző cég 2006-os feljelentése miatt indult nyomozás a Hunvald nevével fémjelzett ingatlanügyben. Három éve azonban, egy tulajdonosváltás után furcsa módon “helyrejött” a kapcsolatuk az önkormányzattal. (Átlátszó)

Nem tudhatjuk meg, milyen tanácsokat ad az MNB-nek Szemerey cége a pénzünkért
Matolcsy unokatestvérének fő cége a Bankkonzult Kft. havonta készíti el a “Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek” nevű kiadványt. Ezt az MNB-nek és mind a hat alapítványának külön értékesíti, összesen évi 60 millió forintért. A kiadvány alapján állítólag nagyon fontos pénzügyi döntések születnek. Az adófizetők azonban nem ismerhetik meg a tartalmukat. (444)

Az MNB-nek nem gyanús Schmidt Mária családi cégének részvényvásárlása
Akár 160 milliót is bukhatott az állam, amikor annak ellenére adta el Schmidt Mária és lánya cégének a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. részvénycsomagját, hogy tudtak arról, maga a BIF többet fizetne érte. Erősen felmerül tehát a bennfentes kereskedelem gyanúja, ami súlyos gazdasági bűncselekmény. Ilyenkor piacfelügyelőként az MNB-nek kéne vizsgálatot indítania, de szerintük minden rendben. (HVG)

A viharsarki agrárcégektől is Mészároshoz vezetnek a szálak
Két dél-alföldi agráróriás a Hidasháti Mezőgazdasági Zrt. és a Csabatáj Zrt. közös tulajdonosa mögött offshore-gyanús cégek vannak. Év elején mozgásba lendültek a részvényesek: a távozó tulajdonosok több szálon is kötődnek volt a brókerbotrányban bedőlt Buda-Cashhez. De szoros üzleti kapcsolatain keresztül Mészáros Lőrinc is kapcsolódik a két céghez. Egyébként Mészáros tavaly megvásárolt klímatechnikai cége is beszállt alvállalkozóként az MTK stadionjának építésébe. (Átlátszó, Átlátszó)

Megkínzott lovakat gondoz az alapítvány, de a tulajdonos állam nem fizet
A Bottyán Equus alapítvány tartja fenn az egyetlen magyarországi lómenhelyt, ahová azok az állatok kerülnek, amelyeket kínoztak. Az állatok, egyben bűnjelek, az állam tulajdonába kerülnek. De az évekig elhúzódó perek alatt az állam nem fizet az alapítványnak az állatok gondozásáért. Ráadásul nemrég több lovat is elvittek váratlanul, csakúgy mintha állatkínzóktól foglalták volna le őket. (Átlátszó)

Támogasd a munkánkat, kérj itt sárga csekket!

Ha van még két perced:

Kiderült, melyik londoni luxusszállodában került Lázárnak két éjszaka majdnem egymillió forintba. Egy másik ítélet szerint viszont nem tudhatjuk meg kikkel tárgyalt az útjain. (Direkt36)

Összesen kb. 5 millió kilométert tettek tavaly az állami vezetők a szolgálati autóikba és 145 millióért tankoltak. Lázár tankolt a legtöbbért, Soltész Miklós pedig 90 ezer kilométert utazott. (NOL)

Az Átlátszó kiszámolta, hogy összesen már 90 milliárdba kerül a vizes vb, a kormánypárti politikusok persze sokallták a számot, csak azt nem tudták eldönteni, mennyi is az annyi. (Átlátszó)

Már 2013-ban sejteni lehetett, hogy Szemerey Tamás lehet a Vs tulajdonosa, de azóta is csak a közvetett nyomok szaporodnak. Méltóbb lenne, ha a Vs és mostmár az Origo valódi tulajdonosa a nyilvánosság elé állna.(Átlátszó)

Utólag hozták létre a házirendet, aminek elfogadása a kollégisták bérleti szerződésének feltétele volt. Semmi nem működik, de minden a hallgatók hibája. A nyilvánossághoz meg ne forduljanak. (Átlátszó Oktatás, Átlátszó Oktatás)

Gulyás Márton aktivista eljárást indított Polt Péter ellen, legalábbis egy performansz keretében. A legfőbb ügyész felelősségét firtatta a kormányzati korrupciós ügyek feltárásában. (Átlátszó Videó)

Banki átutalással itt tudsz bennünket támogatni


Szorgos népünk győzni fog. Vagy nem.
Mutyimondó


 

Támogasd a hírlevelet!

ÚJDONSÁG! Elég egy bankkártya, ha támogatni akarsz bennünket, mondjuk havi egy mozijegy (2000 Ft), vagy két korsó sör árával (1000 Ft)! A lap alján tudod beállítani, ha bankkártyával szeretnél fizetni (klikk a Continue-ra), ha pedig beikszeled azt, hogy "recurring" akkor havonta ugyanannyit utalsz nekünk! Klikkelj! Köszönjük! 

Hallgasd az Átlátszó Rádiót!

Napi Mutyimondó és egyéb riportok: meghallgathatod az email hírlevél rádiós változatát, továbbá egyéb érdekes interjúkat riportokat az Átlátszó Soundcloud oldalán. 

Kenőpénzt kért tőled valaki?

Írd meg a sztoridat! A Fizettem.hu oldalon megoszthatod a saját történetedet arról, hol, mikor, ki és mennyi kenőpénzt fizettetett veled, esetleg te önszántadból miért érezted úgy, hogy adnod kell. Sőt, azt is megírhatod, ha visszautasították, vagy te utasítottad vissza a felajánlott összeget. Klikk ide!

Rád tartozik!

Kíváncsi vagy mire mennyit költenek az önkormányzanál, de nem mondják meg neked? A törvény szerint közérdekű adatot bárki kérhet, a KiMitTud portál segítségével pedig az egész folyamat pár kattintás! Igényelj adatot te is! Klikk ide!
Copyright © 2016 Atlatszo.hu, All rights reserved.
Az Átlátszó napi email hírlevele
Our mailing address is:
Atlatszo.hu
Pf 54
Budapest, Budapest 1531
Hungary

Add us to your address book
Email Marketing Powered by MailChimp


---------------------------

All titles, content, publisher names, trademarks, artwork, and associated imagery are trademarks and/or copyright material of their respective owners. All rights reserved. The Spam Archive website contains material for general information purposes only. It has been written for the purpose of providing information and historical reference containing in the main instances of business or commercial spam.

Many of the messages in Spamdex's archive contain forged headers in one form or another. The fact that an email claims to have come from one email address or another does not mean it actually originated at that address! Please use spamdex responsibly.


Yes YOU! Get INVOLVED - Send in your spam and report offenders

Create a rule in outlook or simply forward the junk email you receive to questions@spamdex.co.uk | See contributors

Google + Spam 2010- 2017 Spamdex - The Spam Archive for the internet. unsolicited electric messages (spam) archived for posterity. Link to us and help promote Spamdex as a means of forcing Spammers to re-think the amount of spam they send us.

The Spam Archive - Chronicling spam emails into readable web records index for all time

Please contact us with any comments or questions at questions@spamdex.co.uk. Spam Archive is a non-profit library of thousands of spam email messages sent to a single email address. A number of far-sighted people have been saving all their spam and have put it online. This is a valuable resource for anyone writing Bayesian filters. The Spam Archive is building a digital library of Internet spam. Your use of the Archive is subject to the Archive's Terms of Use. All emails viewed are copyright of the respected companies or corporations. Thanks to Benedict Sykes for assisting with tech problems and Google Indexing, ta Ben.

Our inspiration is the "Internet Archive" USA. "Libraries exist to preserve society's cultural artefacts and to provide access to them. If libraries are to continue to foster education and scholarship in this era of digital technology, it's essential for them to extend those functions into the digital world." This is our library of unsolicited emails from around the world. See https://archive.org. Spamdex is in no way associated though. Supporters and members of http://spam.abuse.net Helping rid the internet of spam, one email at a time. Working with Inernet Aware to improve user knowlegde on keeping safe online. Many thanks to all our supporters including Vanilla Circus for providing SEO advice and other content syndication help | Link to us | Terms | Privacy | Cookies | Complaints | Copyright | Spam emails / ICO | Spam images | Sitemap | All hosting and cloud migration by Cloudworks.

Important: Users take note, this is Spamdex - The Spam Archive for the internet. Some of the pages indexed could contain offensive language or contain fraudulent offers. If an offer looks too good to be true it probably is! Please tread, carefully, all of the links should be fine. Clicking I agree means you agree to our terms and conditions. We cannot be held responsible etc etc.

The Spam Archive - Chronicling spam emails into readable web records

The Glass House | London | SW19 8AE |
Spamdex is a digital archive of unsolicited electronic mail 4.9 out of 5 based on reviews
Spamdex - The Spam Archive Located in London, SW19 8AE. Phone: 08000 0514541.