Spamdex - Spam Archive

Report spam

Send in your spam and get the offenders listed

Create a rule in outlook or simply forward the spam you receive to questions@spamdex.co.uk

Also in atlatszo.hu

Ujra jol jarnak a haverok: kedvezmenyesen vasarolhat focipalyat Sesztak Miklos egyetemi baratja

Üdv!

 

- Ömlik a közpénz a propagandairodalomba (Átlátszó)
- 15 milliárd saját zsebbe (MNO.hu)
- Balatoni focipálya egy régi egyetemi havernak (Index)


Fontos! Ezt a hírlevelet a mutyimondo@gmail.com címről küldjük ki neked. Adj hozzá bennünket a címlistádhoz, hogy sose kerüljön a Mutyimondó a spamek közé.

Ömlik a közpénz a propagandairodalomba
“Amikor a szakma tart el, akkor meg kell felelned a hatalomnak”- nyilatkozta G. Fodor Gábor egy kormányközeli lapnak, annak kapcsán, hogy a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit kft.-t immár a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő is felkarolta, így a szervezet már több, mint nyolcszáz millióból működhet. A dolog pikantériáját az adja, hogy a szervezet elvileg arra hivatott, hogy az ifjú irodalmárokat buzdítsa, segítse szabad önkifejezésükben, ám mindezt úgy  valósítja meg, hogy egy kormányhatározat által jött létre és közpénzből a hatalmat szolgálja ki. (Átlátszó)

Tizenöt milliárd saját zsebbe
Jókora összeggel gazdagodott az Erzsébet Táborok Kft., melynek ügyvezető-főtitkára Hornyák Tibor L. Simon László volt kabinetfőnöke. A kormányközeli cég pályázatot írt ki hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatására, majd egyedüli pályázóként meg is nyerte azt.  A program keretein belül ők valósítják meg szálláshelyek üzemeltetését, a gyerekek étkeztetését, a személy-és vagyonvédelmet 2017 és 2020 között. A pályázat összértéke 15 milliárd forint. (MNO.hu)

Balatoni focipálya egy régi barátnak
A napokban titokzatos vevőjelölt jelentkezett be a fonyódi Petőfi S.E. focipálya tulajdonlásáért. A nevét eltitkoló vállalkozó száz millió forintot ajánlott fel a városvezetésnek. A fideszes polgármestert ez annyira meggyőzte, hogy azonnal előterjesztette az eladási javaslatot. A fideszes többség mindenféle előtájékoztatás nélkül elfogadta ezt, így akár a jövő hónap elején el is indulhat a vásárlási folyamat. Az Index információi szerint azonban a titokzatos vásárló nem más, mint Seszták Miklós fejlesztési miniszter volt egyetemi barátja, Rátky Miklós ügyvéd, aki a vizes világbajnokságot szervező Budapest 2017 nonprofit kft.-nek is ad jogi tanácsot. (Index)

Tovább dagad a CEU-botrány
Miközben a kormány foggal-körömmel igyekszik Soros Györgyöt és a hozzá kapcsolódó szervezeteket ellehetetleníteni, addig a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára Berzétei Ákos vígan folytatja tanulmányait a kormány pénzén a Soros által alapított CEU-n. A Külügyminisztérium elmondta, hogy több intézményi dolgozójuknak is biztosítanak továbbképzést, továbbtanulást, akár a tandíj részleges vagy teljes megfizetésével. Cserébe elvárják, hogy a munkavállaló a szerződésben vállalt ideig a tárca munkatársa maradjon. Két héttel ezelőtt pedig Deutsch Tamás és Kovács Zoltán is büszkén vállalta, hogy a CEU-nak köszönhetően vehet részt az ország egy rangos megmérettetésen. (24.hu444.hu)

Támogasd a munkánkat, kérj itt sárga csekket!

Ha van még két perced:

Bolba Márta lelkész is indul az áprilisi időközi önkormányzati választásokon Józsefvárosban. Tervei között szerepel többek között a lakhatási-és szociális problémák orvoslása. (Átlátszó Videó)

Titokzatos TAO támogatók. 2016-ban majdnem 100 milliárd forint ment sportklubokhoz és sportszövetségekhez a TAO-nak köszönhetően, ám a nagylelkű adományozók nevei továbbra sem publikusak. (24.hu)

Mi valójában Donald Trump célja, és miért örül ennek Orbán? A napokban Donald Trump úgy nyilatkozott, hogy jó ötletnek tartja Nagy-Britannia kilépését az EU-ból. Egyesek szerint az USA világhatalmi érdekeit és befolyásait igyekszik növelni az EU kárára. (Political Capital)

15 milliárd veszteségű cégcsoport vásárlásán gondolkodik a kormány. A cég azé a Vitézy Tamásé, aki a miniszterelnök, Orbán Viktor rokona. (Magyar Narancs)

Hiába támadjuk Brüsszelt, az uniós pénzek nélkül nem fejlődne a magyar gazdaság. A Miniszterelnökség számára készített tanulmányból kiderül, hogy az uniós források megléte nélkül a magyar GDP 1,8%-kal csökkenne. (MNO.hu)

Propaganda 0-24. Az utóbbi időben zajló médiapiaci átalakítás kapcsán született tartalomelemzésben bemutatjuk a magyar médiapiac propagandagépezetét. (Mérték)

Családtagok foglalkoztatása a kormányzásban. Egymás rokonait alkalmazzák a kormány tagjai. Luxus fizetések a rokonoknak. (Index)

További titkok a jegybanki alapítványok körül. 437 különböző tartalom helyett csupán 313 született meg 267 milliárd forintért. Hová tűnt a többi? (MNO.hu)

 

A mai Mutyimondót készítette: Gödri Rita


Tetszik a hírlevél? Támogasd mondjuk havi egy mozijegy (2000 Ft.), vagy akár két korsó sör árával (1000 Ft)!  Klikk ide, és a lap alján tudod beállítani, ha bankkártyával szeretnél fizetni! (Nem kell hozzá PayPal account!)
 

Szorgos népünk győzni fog. Vagy nem.
Mutyimondó

Támogasd a hírlevelet!

ÚJDONSÁG! Elég egy bankkártya, ha támogatni akarsz bennünket, mondjuk havi egy mozijegy (2000 Ft), vagy két korsó sör árával (1000 Ft)! A lap alján tudod beállítani, ha bankkártyával szeretnél fizetni (klikk a Continue-ra), ha pedig beikszeled azt, hogy "recurring" akkor havonta ugyanannyit utalsz nekünk! Klikkelj! Köszönjük! 

Hallgasd az Átlátszó Rádiót!

Napi Mutyimondó és egyéb riportok: meghallgathatod az email hírlevél rádiós változatát, továbbá egyéb érdekes interjúkat riportokat az Átlátszó Soundcloud oldalán. 

Kenőpénzt kért tőled valaki?

Írd meg a sztoridat! A Fizettem.hu oldalon megoszthatod a saját történetedet arról, hol, mikor, ki és mennyi kenőpénzt fizettetett veled, esetleg te önszántadból miért érezted úgy, hogy adnod kell. Sőt, azt is megírhatod, ha visszautasították, vagy te utasítottad vissza a felajánlott összeget. Klikk ide!

Rád tartozik!

Kíváncsi vagy mire mennyit költenek az önkormányzanál, de nem mondják meg neked? A törvény szerint közérdekű adatot bárki kérhet, a KiMitTud portál segítségével pedig az egész folyamat pár kattintás! Igényelj adatot te is! Klikk ide!
Copyright © 2017 Atlatszo.hu, All rights reserved.
Az Átlátszó napi email hírlevele
Our mailing address is:
Atlatszo.hu
Pf 54
Budapest, Budapest 1531
Hungary

Add us to your address book
Email Marketing Powered by MailChimp


---------------------------

All titles, content, publisher names, trademarks, artwork, and associated imagery are trademarks and/or copyright material of their respective owners. All rights reserved. The Spam Archive website contains material for general information purposes only. It has been written for the purpose of providing information and historical reference containing in the main instances of business or commercial spam.

Many of the messages in Spamdex's archive contain forged headers in one form or another. The fact that an email claims to have come from one email address or another does not mean it actually originated at that address! Please use spamdex responsibly.


Yes YOU! Get INVOLVED - Send in your spam and report offenders

Create a rule in outlook or simply forward the junk email you receive to questions@spamdex.co.uk | See contributors

Google + Spam 2010- 2017 Spamdex - The Spam Archive for the internet. unsolicited electric messages (spam) archived for posterity. Link to us and help promote Spamdex as a means of forcing Spammers to re-think the amount of spam they send us.

The Spam Archive - Chronicling spam emails into readable web records index for all time

Please contact us with any comments or questions at questions@spamdex.co.uk. Spam Archive is a non-profit library of thousands of spam email messages sent to a single email address. A number of far-sighted people have been saving all their spam and have put it online. This is a valuable resource for anyone writing Bayesian filters. The Spam Archive is building a digital library of Internet spam. Your use of the Archive is subject to the Archive's Terms of Use. All emails viewed are copyright of the respected companies or corporations. Thanks to Benedict Sykes for assisting with tech problems and Google Indexing, ta Ben.

Our inspiration is the "Internet Archive" USA. "Libraries exist to preserve society's cultural artefacts and to provide access to them. If libraries are to continue to foster education and scholarship in this era of digital technology, it's essential for them to extend those functions into the digital world." This is our library of unsolicited emails from around the world. See https://archive.org. Spamdex is in no way associated though. Supporters and members of http://spam.abuse.net Helping rid the internet of spam, one email at a time. Working with Inernet Aware to improve user knowlegde on keeping safe online. Many thanks to all our supporters including Vanilla Circus for providing SEO advice and other content syndication help | Link to us | Terms | Privacy | Cookies | Complaints | Copyright | Spam emails / ICO | Spam images | Sitemap | All hosting and cloud migration by Cloudworks.

Important: Users take note, this is Spamdex - The Spam Archive for the internet. Some of the pages indexed could contain offensive language or contain fraudulent offers. If an offer looks too good to be true it probably is! Please tread, carefully, all of the links should be fine. Clicking I agree means you agree to our terms and conditions. We cannot be held responsible etc etc.

The Spam Archive - Chronicling spam emails into readable web records

The Glass House | London | SW19 8AE |
Spamdex is a digital archive of unsolicited electronic mail 4.9 out of 5 based on reviews
Spamdex - The Spam Archive Located in London, SW19 8AE. Phone: 08000 0514541.