Spamdex - Spam Archive

Report spam

Send in your spam and get the offenders listed

Create a rule in outlook or simply forward the spam you receive to questions@spamdex.co.uk

Also in atlatszo.hu

Magyarorszagon visszemenoleg is lehet unios finanszirozast nyerni

Üdv!
 

- Új formában él tovább a milliárdokat szétszóró EMMI-háttérintézmény? (Átlátszó)
- Az olimpiai pályázás költései között is vannak cifrák (24, Népszava)
- Egy furcsa találmány: itt a retrospektív uniós finanszírozás (24)
 

Fontos! Ezt a hírlevelet a mutyimondo@gmail.com címről küldjük ki neked. Adj hozzá bennünket a címlistádhoz, hogy sose kerüljön a Mutyimondó a spamek közé.


Új formában él tovább a milliárdokat szétszóró EMMI-háttérintézmény?
A tavaly felszámolt Család- Ifjúság és Népességpolitikai Intézet az EMMI háttérintézménye volt, számos nagy uniós projekt gazdája. A közbeszerzéseknél rendszeresen olyan cégeket hívtak meg, amiknek szakmailag nem sok közük volt a feladathoz: egy műkörömépítő és fodrász cég bírálta el például a személyes gondoskodást végzők pályázatait. A megszűnt intézmény székhelyén azóta a Családbarát Ország Nonprofit Kft.-t jegyezték be, ami nemrég kapott egy hatmilliárdos pályázatot. (Átlátszó)

Az olimpiai pályázás költései között is vannak cifrák
Habár a pályázati folyamat részletes szerződéseket egyelőre nem adta ki a Budapest 2024 Zrt., egy listát küldött a szerződések tárgyával, összegével és a partnerek megnevezésével. Rióban az olimpia ideje alatt üzemeltetett Magyar Házra legalább 1,6 milliárdot költöttek. Csak az utazásra elment 10 millió, az olimpia ideje alatt heteken át 70 és 250 ezer forint közötti összegeket költöttek szállásra szobánként. Ellenzéki pártok vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik. (24, Népszava)

Számon kérhető ügyészség és társadalmi változás is kéne a korrupció visszaszorításához
Felmerül a kérdés, hogy miért nem kerülnek mindazok bíróság elé, akiknek nagy szerepe van egy-egy korrupciós ügyben? Magyarországon a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészségnek kiemelt szerepe van és jogilag nincs aki számon kérje vagy kikényszerítsen egy-egy vizsgálatot. Van egy összeurópai kezdeményezés egy uniós  ügyészség létrehozására, de máris van parlamenti határozat róla, hogy Magyarország nem csatlakozik.(Átlátszó Videó via ATV)

Egy furcsa találmány: itt a retrospektív uniós finanszírozás
Az EMMI tavaly közölte, hogy a Kliknek 17 milliárd forintos tartozása van. Szerencsére azonban kiírtak egy uniós pályázatot, amiben igencsak szűk kör rúgott labdába, a konzorciumi tagként induló Klik el is nyert 16,9 milliárdot így nyerve fedezetet a 2007 és 2015 között megvalósuló óvodai fejlesztésekre és programok kidolgozására. Ezekben a projektekben persze a maguk idejében megtörténtek a kifizetések, szóval a nyertes Kliknek oda sem kellett adni a pénzt. (24)

Gyorsan és radikálisan alakult át a Somogyi Hírlap, miután megérkezett Mészáros
Mielőtt Mészáros Lőrinc letarolta volna a vidéki lapokat a kormányzat számára, a Somogyi Hírlap egy, még a helyi hatalomtól is meglepően független és így a helyi ügyekről tabuk nélkül beszámoló újság volt. A tulajdonosváltás után decemberben cserélték le a fő- és a felelős szerkesztőt és biztonsági embereket állítottak az ajtóba, hogy a régi vezetők ne mehessenek be. (Átlátszó)

Támogasd a munkánkat, kérj itt sárga csekket!

Ha van még két perced:

A kormányzati think tank Századvég írt egy tanulmányt a civil szervezetekről, de a jogi helyett inkább politológiai érvelés sehogy sem támasztja alá a kormány tervezett intézkedéseit. (Átlátszó)

Kéznél lesz a WHB, nemrég a paksi atomerőmű területén létesített telephelyet. A Tiborcz István üzleti köreihez köthető építőipari cég számos nagyobb budapesti projektben részt vett már. (Népszava)

Három éve döntöttek a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia megépítéséről. A tenderen csupa közbeszerzési kedvenc indult, végül a ZÁÉV lett a befutó 2,1 milliárdos ajánlatával. (Átlátszó)

Rengeteg pénzt toltak a Kincsemről szóló filmbe, aminek egyik forgatókönyvírója egyébként a Filmalap forgatókönv-fejlesztési igazgatója. Az egyik Kincsemet, a csodakancát alakító lónak meg töke van. (Átlátszó)

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető korrupcióellenes megmozdulásra hívta az oroszokat, akik több városban engedély hiányában is tüntettek. Navalnijt másokkal együtt őrizetbe vették. (Index)

Tiborcz István pécsi barátjának pont ott van telke, ahol a város engedélyezi a hét lakásosnál nagyobb apartmanok építését. Pedig az egyetem környékén talán más is fejlesztene. (Hír TV)

Kellemetlen per zajlik az USA-ban a világ vezető bitechnológiai cége ellen, miközben Európában is folyik a harc egy kétes hírű hatóanyag a glifozát további engedélyezéséért. (Világtérkép)

Miután Brazíliában több húsfeldolgozónál rendkívül rossz minőségű húst találtak a hatóságok és korrupció miatt több embert őrizetbe vettek az EU részleges tiltást vezetett be az importra. (Agrárszektor)

Az igazságügy miniszter, Trócsányi résztulajdonában lévő ügyvédi iroda több esetben is képviselte a 4-es metró beruházás alagútépítő kivitelezőjét az állammal szembeni perben. (MNO)

Francois Fillon francia elnökjelölt sorra kapta a luxusórákat és a luxusöltönyöket. A kampány során már előkerült egy korrupciós ügye: valószínűleg fiktíven foglalkoztatta családtagjait. (HVG)

 

A mai Mutyimondót készítette: Vikár Anna


Tetszik a hírlevél? Támogasd mondjuk havi egy mozijegy (2000 Ft.), vagy akár két korsó sör árával (1000 Ft)!  Klikk ide, és a lap alján tudod beállítani, ha bankkártyával szeretnél fizetni! (Nem kell hozzá PayPal account!)
 

Szorgos népünk győzni fog. Vagy nem.
Mutyimondó

Támogasd a hírlevelet!

ÚJDONSÁG! Elég egy bankkártya, ha támogatni akarsz bennünket, mondjuk havi egy mozijegy (2000 Ft), vagy két korsó sör árával (1000 Ft)! A lap alján tudod beállítani, ha bankkártyával szeretnél fizetni (klikk a Continue-ra), ha pedig beikszeled azt, hogy "recurring" akkor havonta ugyanannyit utalsz nekünk! Klikkelj! Köszönjük! 

Hallgasd az Átlátszó Rádiót!

Napi Mutyimondó és egyéb riportok: meghallgathatod az email hírlevél rádiós változatát, továbbá egyéb érdekes interjúkat riportokat az Átlátszó Soundcloud oldalán. 

Kenőpénzt kért tőled valaki?

Írd meg a sztoridat! A Fizettem.hu oldalon megoszthatod a saját történetedet arról, hol, mikor, ki és mennyi kenőpénzt fizettetett veled, esetleg te önszántadból miért érezted úgy, hogy adnod kell. Sőt, azt is megírhatod, ha visszautasították, vagy te utasítottad vissza a felajánlott összeget. Klikk ide!

Rád tartozik!

Kíváncsi vagy mire mennyit költenek az önkormányzanál, de nem mondják meg neked? A törvény szerint közérdekű adatot bárki kérhet, a KiMitTud portál segítségével pedig az egész folyamat pár kattintás! Igényelj adatot te is! Klikk ide!
Copyright © 2017 Atlatszo.hu, All rights reserved.
Az Átlátszó napi email hírlevele
Our mailing address is:
Atlatszo.hu
Pf 54
Budapest, Budapest 1531
Hungary

Add us to your address book
Email Marketing Powered by MailChimp


---------------------------

All titles, content, publisher names, trademarks, artwork, and associated imagery are trademarks and/or copyright material of their respective owners. All rights reserved. The Spam Archive website contains material for general information purposes only. It has been written for the purpose of providing information and historical reference containing in the main instances of business or commercial spam.

Many of the messages in Spamdex's archive contain forged headers in one form or another. The fact that an email claims to have come from one email address or another does not mean it actually originated at that address! Please use spamdex responsibly.


Yes YOU! Get INVOLVED - Send in your spam and report offenders

Create a rule in outlook or simply forward the junk email you receive to questions@spamdex.co.uk | See contributors

Google + Spam 2010- 2017 Spamdex - The Spam Archive for the internet. unsolicited electric messages (spam) archived for posterity. Link to us and help promote Spamdex as a means of forcing Spammers to re-think the amount of spam they send us.

The Spam Archive - Chronicling spam emails into readable web records index for all time

Please contact us with any comments or questions at questions@spamdex.co.uk. Spam Archive is a non-profit library of thousands of spam email messages sent to a single email address. A number of far-sighted people have been saving all their spam and have put it online. This is a valuable resource for anyone writing Bayesian filters. The Spam Archive is building a digital library of Internet spam. Your use of the Archive is subject to the Archive's Terms of Use. All emails viewed are copyright of the respected companies or corporations. Thanks to Benedict Sykes for assisting with tech problems and Google Indexing, ta Ben.

Our inspiration is the "Internet Archive" USA. "Libraries exist to preserve society's cultural artefacts and to provide access to them. If libraries are to continue to foster education and scholarship in this era of digital technology, it's essential for them to extend those functions into the digital world." This is our library of unsolicited emails from around the world. See https://archive.org. Spamdex is in no way associated though. Supporters and members of http://spam.abuse.net Helping rid the internet of spam, one email at a time. Working with Inernet Aware to improve user knowlegde on keeping safe online. Many thanks to all our supporters including Vanilla Circus for providing SEO advice and other content syndication help | Link to us | Terms | Privacy | Cookies | Complaints | Copyright | Spam emails / ICO | Spam images | Sitemap | All hosting and cloud migration by Cloudworks.

Important: Users take note, this is Spamdex - The Spam Archive for the internet. Some of the pages indexed could contain offensive language or contain fraudulent offers. If an offer looks too good to be true it probably is! Please tread, carefully, all of the links should be fine. Clicking I agree means you agree to our terms and conditions. We cannot be held responsible etc etc.

The Spam Archive - Chronicling spam emails into readable web records

The Glass House | London | SW19 8AE |
Spamdex is a digital archive of unsolicited electronic mail 4.9 out of 5 based on reviews
Spamdex - The Spam Archive Located in London, SW19 8AE. Phone: 08000 0514541.